Strona: Publikacje / Laboratorium Badań Materiałów dla Przemysłu Lotniczego

Publikacje

red. Wojciech Nowak

logo_polonez.jpg

Wykaz publikacji wyników uzyskanych w trakcie realizacji projektu na dzień 04.07.2019r.:

  • Wojciech J. Nowak, Bartek Wierzba, Jan Sieniawski, Surface preparation effect on oxidation kinetics of Ni-base superalloy, Journal of Physics: Conference Series, 936 (2017) 012002
  • B. Wierzba, W.J. Nowak, The diffusion path model in a ternary multiphase system, Physica A 509 (2018) 265-274,
  • W.J. Nowak, B. Wierzba, Effect of Surface Treatment on High Temperature Oxidation Behavior of IN 713C, Journal of Materials Engineering and Performance  27(10), (2018), 5280-5290
  • Wojciech J. Nowak, Effect of Surface Roughness on Early Stage Oxidation Behavior of Ni-Base Superalloy IN 625, Applied System Innovation, (2018), 1(3), 32.
  • D. Serafin, W.J. Nowak, B. Wierzba, Wpływ sposobu przygotowania powierzchni na kinetykę procesu utleniania wysokotemperaturowego miedzi, Prace Szkoły Inżynierii Materiałowej, Monografia pod redakcją Piotra Bały, Rytro (2018).

  • D. Serafin, W.J. Nowak, B. Wierzba, The effect of surface preparation on high temperature oxidation of Ni, Cu and Ni-Cu alloy, Applied Surface Science, (2019), 476, 442-451.

  • Wojciech J. Nowak, Daria Serafin, Bartek Wierzba, Effect of surface mechanical treatment on the oxidation behavior of FeAl-model alloy, Journal of Materials Science, (2019), 54(12), 9185-9196.

  • Daria Serafin, Wojciech J. Nowak, Bartek Wierzba, The calculation of the diffusion coefficients in ternary multiphase Ti-NiAl system, Computational Materials Science 165 (2019) 1-6.

  • Daria Serafin, Wojciech J. Nowak, Bartek Wierzba, Mechanically prepared copper surface in oxidizing and non-oxidizing conditions, Applied Surface Science, (2019), 492, 607-616.

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję